Muziek en plezier sinds 1903

Terugblik

In 1903 werd op het kasteel Arendsnest te Edegem de Harmonie Sint-Cecilia gesticht. Vanaf 1963 mocht het de eretitel ‘Koninklijke’ dragen. Door het vernieuwde karakter van de vereniging veranderde in 1978 de naam in “Edegems HarmonieOrkest”.

Het orkest kan terugblikken op succesvolle jaren: concerten in deSingel en Ter Elst, met solisten van eigen bodem, concertreizen, muziekwedstrijden,… Op de provinciale wedstrijd van 2002 lieten we ons van onze beste kant zien en promoveerden naar ere-afdeling. Naast het muzikale maken we ook plaats voor nevenactiviteiten zoals een bbq, een fietsdag, een quiz, een jaarlijks banket,…

2003 was natuurlijk een heel speciaal jaar voor ons orkest: 100 kaarsjes jong. We openden dit feestjaar met een receptie in ons lokaal, we gaven een concert voor een eivolle Singel en nodigden als tegenbezoek onze vrienden van de Stadtkapelle van Wolfach uit op ons muziek-festival in het Fort V. Als afsluiter was er een concert met het Amivoca-koor uit Kontich in Carolus Borromeus.