Muziek en plezier sinds 1903

Terugblik

In 2023 bestaat EHO 120 jaar! Sinds de oprichting op 24 juni 1903, onder de naam ‘Katholieke Harmonie Sint-Cecilia’, is het orkest gegroeid tot een succesvolle vereniging die een thuis is geworden voor vele muzikanten uit het Edegemse. Het orkest is opgericht in het “Hof van Wouters”, onder bescherming van de Antwerpse koopman Jozef Norbert Wouters, van ridder Oscar Mayer van den Bergh (kasteelheer van Hof ter Linden) en van kandidaat-notaris en gemeenteraadslid Felix Biemans, die de eerste voorzitter wordt.

In 1929 krijgt de vereniging de titel van Koninklijke maatschappij. De jaren nadien groeit het orkest nog sterk onder voorzitterschap van Felix Biemans (38 jaar lang was hij voorzitter!) en zijn zoon Jozef Biemans. Na de oorlog, onder dirigent Albert Mertens, kende het orkest opnieuw een bloeiperiode.

In 1978 werd de vereniging hernoemd naar het Edegems HarmonieOrkest (of EHO) onder leiding van voorzitter Fons Rosiers. De muzikanten zijn toen ook gestopt met marcheren op straat en zijn zich gaan profileren als een orkest dat inzet op kwalitatieve zaalconcerten.

Andere sleutelmoment voor EHO zijn de oprichting van het jeugdorkest JEHO en de verhuis naar een nieuw repetitielokaal in het Fort V.

Het orkest kan terugblikken op succesvolle jaren: concerten in deSingel en Ter Elst, met solisten van eigen bodem, concertreizen, muziekwedstrijden,… Naast het muzikale maken we ook plaats voor nevenactiviteiten zoals een BBQ, een weekend, een quiz, een jaarlijks banket,…