Muziek en plezier sinds 1903

Muziek

Repertoire

De tijd dat een harmonie de straat op trok en enkel marsmuziek speelde, ligt achter ons.  Het repertoire werd ruimer en diverser. Componisten schrijven vandaag muziek voor harmonieorkesten en dat geeft een heel eigen klank en een repertoire dat elk jaar groeit.

Het Edegems HarmonieOrkest speelt dikwijls muziek van componisten van hier zoals Jan Van Der Roost, Bert Appermont, Kevin Houben, Piet Swerts of Steven Verhelst. Daarnaast ook buitenlandse componisten zoals Johan De Meij, Jacob De Haan, Ferran Ferrer, Steven Reineke, John Williams…
Onlangs speelden we nog ‘Saga Candida’ van Bert Appermont op een concert:

(opname Tokyo Kosei Wind Orchestra)

Filmmuziek, we houden er allemaal van, al is het maar uit jeugdsentiment… Wie herinnert zich niet de geweldige begingeneriek van de Thunderbirds, of recenter, de kenmerkende begintonen van John Williams’ soundtrack voor de Harry Potterfilms? Melancholische muziek van Out Of Africa? Of een opzwepend thema uit The Mask Of Zorro. Echte feelgoodmuziek voor jong en oud.

(originele Soundtrack The Mask of Zorro)

Stilzitten bij dansmuziek is moeilijk. Maar de muzikanten moeten wel als ze jou willen laten genieten. EHO speelde al tango’s van Astor Piazolla, Ierse dansen, rumba, jive, wals… In 2015 speelden we een concert vol dansmuziek met onder andere You Can’t Stop The Beat uit Hairspray.

(originele Soundtrack Hairspray)

Het harmonieorkest lust ook wel een portie jazz. Stan Kenton, Professor Longhair… bijvoorbeeld.

(Hercab)

Nu en dan spelen we (goede) bewerkingen van rock- en popsongs. Soms moeilijker om spelen dan het lijkt. Voor het publiek een leuke afwisseling tussen zwaardere werken voor harmonieorkest. Zo klonk Viva la vida van Coldplay al op een concert of speelden we Thriller van Michael Jackson.

(Selection from Coldplay)

Audio

Flight to the unknown world
Star Wars
Planes

Video

Onze jeugd aan het werk op het brunchconcert 2017