Muziek en plezier sinds 1903

Dirigenten

Tim Van Medegael

Tim Van Medegael spruit voort uit een talentvolle generatie muzikanten. Zijn opleiding tot bastrombonist leidde hem naar het Lemmensinstituut, later naar het Koninklijk Conservatorium van Gent telkens bij Michel Tilkin. Hij specialiseerde zich nog verder bij gerenommeerde bastrombonisten in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en Zweden.

Sinds 1994 is Tim verbonden als bastrombonist-solist aan het Brussels Philharmonic (vroeger het Vlaams Radio Orkest) en werkt als freelance muzikant voor verschillende gerenommeerde orkesten en ensembles en is zo te horen op een indrukwekkend aantal filmsoundtracks. Daarnaast is hij dirigent en bezieler van Brussels Philharmonic Brass en het voormalige Belgisch Trombone Koor.

Naast muzikant is Tim ook dirigent van professionele ensembles zowel als amateurorkesten. Sinds 2000 dirigeerde hij verscheidene orkesten en stelt ook regelmatig gelegenheidsensembles samen waarvoor hij ook zelf het dirigeerstokje opneemt. Ook dirigeerde hij de musicals ‘Chicago’ in 2012 voor de muziekschool van Buggenhout en ‘Annie’ in 2014 in Brussel voor Green Parrot organisation. Eind augustus 2014 dirigeerde hij het slotconcert van het Walter Boeykens Festival en in 2019 op de 80e verjaardag van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij volgde privé-les hafabra en directie bij Jan Van Der Roost, Eddy Van Oosthuyze en Edmond Saveniers. Tim schrijft ook zelf arrangementen en gaat steeds voor muziek en uitvoeringen die inspireren en aan de ribben blijven plakken.


Mark Joris komt uit een ‘grote muzikale familie’. Op zijn 13de kreeg hij een studie-instrument van de harmonie in Berchem. “Trompetten zijn er al genoeg bij ons, neem maar een trombone”, was hun advies.

Mark koos voor ingenieursstudies scheikunde, maar besloot nadien toch een professionele muziekloopbaan op te bouwen. In 1977 behaalde hij een 1e prijs aan het Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en in 1981 een Hoger Diploma Kamermuziek in de klas van Theo Mertens.

Mark kwam na een jaartje in de Vlaamse Opera, terecht in het BRT Filharmonisch Orkest, vandaag het Brussels Philharmonic Orchestra, waar hij tot voor twee jaar deel van uitmaakte. Hij gaf ook al die tijd les aan de Academie Muziek en Woord van Wilrijk.

Mark deelt sinds september 2014 heel enthousiast zijn muzikale know-how met onze jeugdharmonie.