#1434
veerle
Lid

Beste Koen,

op de bestuursvergadering werd beslist om onze beslissing van 7.5 EUR / repetitie te handhaven.

Wij begrepen ook van Milan dat hij hiermee geen problemen had, en het lokaal kortelings zal gaan beginnen gebruiken met z'n groepje.

Uiteraard vinden wij het wel belangrijk op uw vragen te antwoorden. Dus… hierbij de reactie 

– Waarom zouden individuen niet moeten betalen  voor het lokaal, maar wel in natura (door een vriendendienst)?

Wij nemen aan dat het hierbij over Jef C. en Bernd gaat.

Uitgerekend, als Bernd ons 2x op jaarbasis uit de nood kan helpen als dirigent, kan hij maar liefst 23 repetities in ons lokaal doen (financieel vergeleken gebruik vs directie-kost). We weten allemaal dat Bernd niet zo vaak komt repeteren. Derhalve vinden wij dit OK. Wat Jef C betreft, hij komt repeteren aan zijn partituren van de harmonie, wat dus harmonie-doeleinden heeft. Ook dit isslechts sporadisch en nogmaals, het heeft een meerwaarde voor EHO.

– Als er betaald moet worden, zijn deze vriendendienst dan niet meer nodig?

Wij zijn voor een gelijktrekking met Randzoen, met die uitzondering dat we actieve leden niet willen belasten met een 'meerkost'. Dwz: Randzoen betaalt ongeveer 15 EUR per repetitie + 'vriendendienst'.  Na berekening van onze verwarmings- en elektriciteitskosten, zijn we bij het bedrag van 7.5 EUR per repetitie aangekomen – geen zomer en wintertarief, om het niet nog gecompliceerder te maken.

We verwachten dus van de groepjes die in ons lokaal repeteren dat ze de door hun veroorzaakte kost betalen + ons enkele keren in het jaar 'helpen' (dit laatste is dan de meerwaarde voor EHO).

– 7,5 euro is vrij veel als dit enkel de kosten voor elektriciteit/gas

Zie hierboven. De berekening is gemaakt obv onze jaarkosten voor gas & electriciteit.

Verder weet je waarschijnlijk als lokaalverantwoordelijke heel goed dat we geen vrije keuze hebben qua provider voor elektriciteit, aangezien dit via de gemeente loopt. 

Ter info, bij de gemeente betaal je 1,5 euro per uur.

Dat is de keuze van de gemeente. Als jullie 3u in het lokaal van de gemeente zijn (waar trouwens ook geen materiaal mag opgeslagen worden), betalen jullie dus ook bijna 5 EUR.

Nogmaals, we zijn van het standpunt dat de kosten gemaakt door de groepjes vergoed moet worden. Verder hebben we er géén probleem mee dat jullie materiaal permanent in ons lokaal ligt, zij het veilig opgeborgen in de kast, om problemen (overlast, schade) te vermijden voor alle partijen.

– Hoe is dit in het verleden gegaan, zoals met onder andere de groepjes van Elias en Vincent?

Hoe het vorige bestuur zijn/haar beleid voerde is hun zaak. Wij vinden dit eerder een niet-beleid (ontbrekend beleid).

Wij willen voorkomen dat het lokaal elke dag wordt gebruikt, en dat er dus elke dag kosten worden gemaakt, die wijzelf als VZW moeten ophoesten, hoewel ze gemaakt zijn door anderen. 

– Is er in het verleden niet aangehaald dat het lokaal moet kunnen dienen om leden de kans te geven hun muzikale bezigheden te kunnen botvieren?

Absoluut, maar nogmaals, het kan niet zijn dat EHO hiervoor extra kosten moet betalen zoals daar zijn verlichting en verwarming die in normale omstandigheden niet ontstaan mochten die niet-EHO-gebonden repetities niet in ons lokaal doorgaan. 

– Valt het gebruik van het lokaal door individuen/groepen (van EHO) te catalogeren als "nuttig" of eerder als "last"? (of nog iets anders?)

Het gebruik van het lokaal door EHO-leden wordt niet als last en ook niet als nuttig gecatalogeerd. Wij wensen dat dit als "neutraal" wordt aanzien, en alsdusdanig ook zelfbedruipend is.

Indien het niet zelfbedruipend is, is het financieel gezien inderdaad gewoon een last voor onze vzw en bij uitbreiding dus onze leden. De opbrengsten van onze EHO-activiteiten worden dan niet aangewend voor de doeleinden die zij eigenlijk hebben.

 

Groetjes,

Veerle