#1302
karen
Lid

Gisteren zijn Gwendolyn en ik terug langs Koen Snyders gegaan. Hij was eigenlijk al totaal niet meer op de hoogte van wat er vorige keer was besproken, maar soit…

We hebben hem verteld dat onze 1e optie het gebouw van de IBO in't Fort zou zijn, maar dat we enkele vragen hadden:

– Tot hoe laat we in het Fort mogen? Het sluitingsuur is vermoedelijk 21u en als we langer willen blijven zullen we sowieso een uitzondering moeten vragen aan het schepencollege. Daarbij vermoedt hij dat we op een of andere manier toch de weg zullen moeten afsluiten naar de IBO toe. Kunnen jullie aub tijdens de vergadering gezamenlijk naar de gebouw gaan kijken? Aangezien er geen opmerkingen zijn gekomen zoals gevraagd in het vorige verslag, vermoed ik dat nog niemand gaan kijken is. Zolang we echter niet zeker zijn van de locatie kunnen we niet verder met de organisatie van ons festival…

– 2e soort vraag was praktischer naar het gebruik van de IBO: Vanaf wanneer kunnen we opbouwen (want naschoolse opvang op vrijdag ook tot 19u) en wat met het materiaal dat daar ter plaatse staat? Dat moeten we aan de kinderopvangdienst zelf vragen. Ik denk dus dat we best eerst gaan kijken naar het gebouw, beslissen of we het daar ondanks deze vragen echt zouden willen doen, dan contact opnemen met de kinderopvangdienst om te zien hoe dat zit en dan pas onze uitzondering vragen aan de gemeente. Koen Snyders heeft expliciet gevraagd om een zeer duidelijke en zekere mail te sturen (dat EHO zelf zeker in zijn schoenen staat qua wat we willen bereiken die dag).

– We hebben hem ook al gemeld dat onze 2e optie het gemeenteplein zou zijn. Ook daar geldt een einduur (hij vermoedt dat daar 23u zal opgelegd worden). We moeten ons programma daar dus zeker al naar aanpassen (beslissen om hoe laat starten en hoeveel groepjes). Voor het regenalternatief in Andreas Vesalius zullen we contact moeten opnemen met de school zelf.

– Zelf dacht ik nadien ook nog aan een ander alternatief dat wel al 's ter sprake kwam: het grasplein achter het Zwaluwnest (over de post, waar de parkavonden doorgaan). Daar is een overdekt podium, de zaal van de fanfare die niet voor hun alleen is en we dus zouden mogen gebruiken. Kunnen jullie daar ook over discussiëren? En misschien proberen om voor de vergadering (tijdens de jaarmarkt bv.) even te gaan kijken?

– We hebben de datum ook doorgegeven aan de burgemeester. Maar het was duidelijk dat hij toch nog niet aan zijn verdere planning dacht (wellicht na de verkiezingen pas?). Soit, wij zijn nu eerst en ga er dus maar van uit dat het dan zal zijn.

Voila, dat was het zowat. Vergeten jullie dit niet op jullie agenda te zetten dinsdag?

Groetjes!